NESSI GOMES • Koncert “Na jasi”

Loading Events

NESSI GOMES • Koncert “Na jasi”

“Neskončno me radosti, da bom v sklopu svoje poletne turneje ponovno obiskala Slovenijo, drage prijatelje in čudovito občinstvo! Želim, da se povežemo v Bistvu, da nas glasba poveže z Izvorom! Poletni večer na prostem je tisto, kar lahko letos doživimo skupaj! Hvala, da ste,” Nessi Gomes.

Izjemna tekstopiska in avtorica po lanskem razprodanem koncertu PONOVNO PRIHAJA MED NAS, tokrat v poletje odet magičen ambient na prostem, kjer bo ustvarila osupljivo vokalno popotovanje skozi njej edinstveno in v dušo segajoče interpretiranje izpovedne avtorske glasbe s pridihom tradicije, za katero pravi, da je čustvena in “večja od Življenja”. 

Koncert prinaša svežino novega, tudi skozi izid skladbe “Morning Mirrors”, kjer neustrašno nagovarja “toksično ženskost”, se poglablja v teme ljubosumja, primerjanja in bolečih posledic, ki jih le-te prinašajo. 

“Morning Mirrors” je opomnik, da presežemo omenjene vzorce in hkrati povabilo, da s sočutjem in razumevanjem ustvarjamo svet, kjer je ženska ženski podpora in veter v krila na njeni poti opolnomočenja.

Nessi s svojo glasbo v ljudeh prebuja globoka notranja potovanja na krilih zgodb življenja, o katerih prepeva s pridihom čarobnega in nezemeljskega. Z ljubeznijo in globokim spoštovanjem se preda izpovedni glasbi in vibracije “hipnotičnih tonov” poslušalcem omogočajo, da se z Nessi preprosto zlijejo v nepozabno zvočno odisejo. 

Prav tako še vedno živ album “Diamonds & Demons” razkriva pristno in iskreno iskanje Svetlobe, globine, upanja in Resnice. Je iskanje umetnosti, Ljubezni in zaupanja! 

Skupaj ustvarimo čaroben večer odprtosti in potovanja v Veličini ene in Edine – GLASBE. S seboj lahko prinesete sedala ali podloge za travnato površino, kjer vam bomo pričarali nepozabno doživetje zlitja Narave, Glasbe in gostoljubja.

Vrata prizorišča: 18:00

Začetek koncerta: 20:00

13. avgust! VOCAL ODYSSEY DELAVNICA

Dan po koncertu toplo vabljeni na delavnico vokalnega popotovanja “Vocal Odyssey” z Nessi Gomes, več informacij in prijave najdete na:

O NESSI GOMES

Pevka in avtorica Nessi Gomes, rojena na majhnem angleškem otoku Guernsey v portugalski družini, pri kateri se izraža vpliv obeh strani svoje narodnosti, je združila tradicionalno, čustveno in življenjsko noto ljudske glasbe Fado z britanskimi sodobnimi ritmi. 

Njen priznani prvenec Diamonds & Demons (Diamanti & Demoni) je izšel oktobra 2016 in požel veliko medijske pozornosti ter radijske podpore v Evropi in Združenem kraljestvu. Od takrat je igrala v več kot 30-ih državah. Vzporedno je ustvarila vedno bolj razširjene delavnice in odmike imenovane Vocal Odyssey (Vokalna Odiseja), ki udeležence spodbujajo k srečanju z duhom svojega Glasu. Pod njenim vodstvom je ta proces doživelo že na tisoče ljudi.  

Omenjen prvenec glasbenice, skladateljice in tekstopiske Nessi Gomes izraža redko iznajdljivost in pristno lepoto. Pripovedi o temi in svetlobi omogočajo globlje raziskovanje človeškega stanja, psihe, kolektivnih strahov in muk. Nessi in njen producent Duncan Bridgeman (»1 Giant Leap«) sta skupaj našla pot v razburkano srce in dušo umetnice. Album je bil posnet po uspešni kampanji zbiranja sredstev aprila 2015, med katero je bilo zbranih več kot 50.000 dolarjev. Po kampanji je Nessi odpotovala na turnejo in v zadnjih šestih letih igrala v 25 evropskih državah, vključno z velikimi evropskimi festivali.

Njen prvenec razkriva pristno in iskreno iskanje svetlobe, globine, upanja in resnice. Priložnost imamo izkusiti umetniško iskanje ljubezni in zaupanja. Gre za serijo zapleteno dodelanih, strašljivo atmosferičnih in bujno teksturiranih avant-balad. To je glasbenica, katere delo se v esenci navezuje na njene bolečine in izraža vzporednice z Björk in Kate Bush, vendar je pri tem edinstveno samosvoja, s portugalskimi pridihi ter namigi o upanju in strahu.

GLASBA & VIDEO:

Nessi Gomes – MORNING MIRRORS (Official Lyric Video)
Nessi Gomes & Orchestra – All Related – Live @ St James, Guernsey
Nessi Gomes – All Related (Lyric Video)
Nessi Gomes – Hold My Hand @Live 10/2016
Nessi Gomes – These Walls
Nessi Gomes – Falling Birds @ Live in Portugal (Sines Festival) July 2017
Nessi Gomes – As You Will (Hine Ani)
Nessi Gomes – Novo Amanhecer
Nessi Gomes – As You Will (Hine Ani) @ Live In Amsterdam (July 2022)
Zoë & Nessi Gomes – The Valley Below

 

Title

Go to Top