“Alkimija korenin mogočnega drevesa”

20.-23. junij 2024

Kančevci, Prekmurje

4 dnevna regenerativna kontemplacija

Trenutno se nahajamo v “napornem obdobju”, v katerem “NIČ NI, KOT SE ZDI”.

Še nedolgo tega smo takšna obdobja prepoznali “naravno” in sledili svoji intuiciji – svojemu NOTRANJEMU GLASU, kateri se zadnje leto in več zdi precej opešan, brez moči presojanja, brez jasnosti in “pravega kompasa”. Zdi se, kot da tavamo v megli, kot da ne vidimo pravega smisla, kot da nam nekaj konstantno primanjkuje ali nimamo nadzora nad upravljanjem lastnih življenj.

Tečemo “za vozom”, ki ga ni, in smo iz trenutka v trenutek bolj utrujeni. Vemo, da ga ni, pa še kar tečemo, nekateri še siloviteje, misleč, da so prepočasni, ker se “voz” tako hitro pelje. Borimo se kot Don Kihot z mlini na veter.

To obdobje nam je prineslo mnogo stisk, od covid-a do hitrih podnebnih sprememb in vedno več nemira in vojn v svetu. To je ljudem, zavedajoč se tega ali ne, prineslo (pre)veliko strahu, napetosti in stiske, predvsem zaradi konstantne “propagande” o “nevidnih nevarnostih”, ki naj bi ogrozila zdravje oziroma celo življenje ljudi.

Vse to, kar smo doživljali, je aktiviralo premnoge ostale, morda že davno pozabljene strahove po preživetju, stiske in nemoči pred “nečim velikim in močnejšim”, nezaupanje vezano na karkoli in kogarkoli iz naše sedanjosti ali preteklosti. Samo nekaj generacij nazaj so bila obdobja velikih političnih sprememb in obdobja vojnega in povojnega časa, ko so se ljudje prav tako borili “z nevidnim sovražnikom”, bežali, se skrivali in soočali z raznimi ukrepi in strašnimi posledicami, ki so sledile.

Vse to je v nas in naših zapisih še kako živo!

Aktiviral se je primarni strah “lastne nemoči” na vseh področjih našega življenja in delovanja, in to pri mnogih, na nezavedni ravni.

Obiskujemo vse mogoče delavnice, sledimo vsemu, “kar pomaga”, pa se nič ne zgodi, ker frekvenca ni enaka. Spremenilo se je univerzalno elektromagnetno polje, na katerega smo množično vplivali vsi in vsak posebej. Zato je “premalo”, kar smo počeli do sedaj in je delovalo “v določeni frekvenci”. Premalo je vitaminov, premalo je denarja, premalo je energije, VSEGA je premalo – IN TO JE NORMALNO ČUTENJE, ker nižja frekvenca TERJA OD POSAMEZNIKA VEČ ENERGIJE, več vsega, da ohranja konstanto “pozitivne nule”, katere smo bili vajeni. Matrica skuša prikazati, da rabimo vedno več materialnega, a če ni nematerialnega, ravnovesje ni mogoče!

Preprosto, kajne?

Kako bomo videli “resnico”, če verjamemo “laži”?

Strah in nekakšna “nemoč” sta postala ogrožajoče aktivna in se kažeta skozi misli, besede in dejanja nas in naših odnosov, prepričanj, nenazadnje naših telesnih neravnovesij. Zato je zmeraj več obolelosti, raznih izbruhov bolezni, ker so le te nižje frekvence in za slednje se je “zgodil ugoden čas”, v kolikor ne dvignemo ravni te vibracije, povečamo vsega potrebnega, da obvladamo situacijo, ki se nam dogaja.

Izziv je “NA VIDEZ MANJ ENERGIJE in potreba po VEČJI DEJAVNOSTI”. Agonija se je sicer javno končala cca leto nazaj, a posledice ostajajo in na nas je, kako bomo tok slednjega zajezili in pomirili “nekoč spečega zmaja”. Posledice tega obdobja se močno odražajo tako na otrocih, mladostnikih, zrelih ljudeh in starostnikih, nenazadnje tudi na živalih. Opazujte jih! Tudi na rastlinju. Opazujte! Odgovori so jasni.

Vse več ljudi, ne glede na starost, tarna o nenavadni utrujenosti, izžetosti, brezvoljnosti in brez motivacije ustvarjanja. Povsem NORMALNO za stanje nizke frekvence. Kreacija se dogaja v višje pretočnih mislih, besedah, dejanjih in nenazadnje tudi v spremenjenih stanjih zavesti.

Potrebno je stopiti “izven znanega”, da lahko “prepoznamo, uvidimo “znano” in ga predrugačimo”!

Dokler si v lupini, ne poznaš občutka zunaj nje. Preprosto!

Mnogo jih tarna o nenavadnih glavobolih, motni glavi, nejasnih mislih, razdražljivosti, ki pogosto prehaja v nevzdržne notranje napetosti, ki se odrazijo bodisi v depresiji bodisi v agresiji.

Zakaj? Ker se programi znanega upirajo programom navideznega in ne zmoremo koraka v novo, neznano. AMPAK ZMOREMO in ZNAMO, ker nam je to naravno! SPOMNITI SE MORAMO in ponastavitve našega delovanja “resetirati” znotraj sebe, skozi lastno delovanje OSNOV.

Novi temelji na “stare in naravne načine” so pot iz “navidezne matrice”. Ne glede na vso dostopno znanje in delo na lastnem, zavestnem, osebnem razvoju, POZABLJAMO zaradi zasičenosti z vsemi nepomembnostmi, ki nas odmikajo od “pogleda vase” in LASTNE ZMOŽNOSTI SAMOOSVOBAJANJA. Na to čedalje bolj opozarjajo tudi medicinski strokovnjaki.

Komu je namenjen odmik?

Namen našega druženja je predvsem v tem, da znamo in ZMOREMO SEBI ZAGOTOVITI ustrezno pomoč vsakdana, tako v telesnem kot v psihološkem smislu in da z ustreznim zavedanjem sebe in obdobja v katerem smo, ohranimo svojo vitalnost, zdravje in psihološko ravnovesje.

Spomniti se je potrebno OSNOV ter jih preplesti z novimi znanji in pristopi SPREMEMBE ZNANEGA in UDOBNEGA. Ne glede kako gosta je tema, je vedno lažje tistemu, ki skozi to temo hodi s prižgano lučjo. Ta luč se imenuje Zavedanje.

Podajamo se v naravo, v “neznano in neudobno”, morda tudi “neprijetno”. Ampak na srečo – NIČ NI, KOT SE ZDI, in “upor” je samo predrugačen strah pred spremembo!

Pogumno!
Čas je za KORENITO SPREMEMBO, za pogled v korensko čakro, pogled v TEMELJ!

Uravnoteženje našega prvega energetskega centra – korenske čakre

Na našem tokratnem odmiku se posvečamo predvsem praktičnim vajam in individualnemu delu vsakega posameznika z namenom uravnoteženja in krepitve našega prvega energetskega centra – korenske čakre.

Kundalini sistem, kot ga priznavajo različne duhovne tradicije, izpostavlja pomen korenske čakre ali Muladhara kot temelja naše energetske biti. Nahaja se na dnu hrbtenice in predstavlja sidro za naše fizično in duhovno obstojanje. Njeno sanskrtsko ime, Muladhara, pomeni “temeljna podpora”, kar poudarja njeno vlogo pri zagotavljanju stabilnosti in osredotočenosti.

Pomembnost korenske čakre izhaja iz njenega vpliva na osnovne vidike človeškega doživetja, kot so občutek varnosti, stabilnosti in preživetveni nagoni. Uravnotežena korenska čakra omogoča posameznikom občutek osredotočenosti, samozavesti in sposobnosti soočanja z življenjskimi izzivi. Nasprotno pa neravnovesja ali zamašitve v korenski čakri lahko privedejo do občutkov negotovosti, strahu in nestabilnosti.

Energetsko gledano je ena glavnih funkcij korenske čakre omogočanje povezave z energijo Zemlje. Podobno kot drevo črpa hranila iz svojih korenin, korenska čakra omogoča, da se povežemo z zemeljsko energijo, kar spodbuja občutek pripadnosti in koreninjenja v fizičnem svetu. Ta povezava ne le izboljšuje naše splošno počutje, temveč tudi pomaga pri razumevanju našega mesta v naravnem redu stvari.

Korenska čakra služi kot temelj, na katerem je zgrajen preostanek našega energetskega sistema. Uravnotežena in aktivirana korenska čakra je ključnega pomena za splošno počutje, zagotavljanje stabilnosti, varnosti in osredotočenosti, ki so potrebni za uspešno premagovanje življenjskih preizkušenj s samozavestjo. Z negovanjem in usklajevanjem tega temeljnega energetskega centra lahko posamezniki razvijejo globljo povezavo s seboj, kar jim omogoča bolj izpolnjujoče in avtentično življenje.

4-dnevni odmik kontemplacije vodi

jure karlin zavod glas

Jure Karlin

Vodja meditativnih in embodiment programov Zavoda GLAS

Odmik kontemplacije vodi Jure Karlin, alkimist starodavnih pristopov spremenjenih stanj zavesti ter poznavalec holističnega, meditativnega in embodiment pristopa k osvobajanju in opolnomočenju človeka.

Namen odmika je intenzivna predstavitev in praksa vaj ter tehnik, ki vam bodisi skozi vsakodnevno uporabo ali v stresnih situacijah pomagajo najti vaš center, vaše mesto v svetu in ravnotežje v nevihtah življenja.

Na odmiku bo tudi naša Barbara Vodnik, ustanoviteljica in terapevtka vibracijske medicine Voce divina v Sloveniji, a tokrat kot kot gostja in vibracijska podpora.

barbara vodnik zavod glas

Barbara Vodnik

Ustanoviteljica in lastnica Zavoda Glas & Holističnega ateljeja Voce divina

“Pomembnost stabilizacije in samoobvladovanja temeljne strukture biopolja je sestavni del osvobajanja v sleherni individualni terapiji posameznika, zato menim, da je tovrstni odmik dobrodošel prav slehernemu obiskovalcu naših terapij kot tudi tistim, ki se s tovrstnim delom, v podporo opolnomočenja temeljev, še začetniško spogledujejo.

Kot strokovnjakinja in poznavalka globoko podpiram Namen tovrstnega odmika in bom celostno podprla prav vsakega udeleženca.

Ker temeljna zasnova odmika izhaja iz Namere samozdravljenja “osebne frekvence”, bom v sklop programa prispevala “večer zvočnega popotovanja”, kjer bom izpostavila svojo glasbeno, terapevtsko in alkimistično Ljubezen, prepleteno skozi zvočne harmonije zdravilnih vibracij številnih terapevtskih inštrumentov in vas tako popeljala v stanje “spremenjene trenutne zavesti” vsakdana.

Toplo priporočam vsem, ki se zavedate resnosti in nujnosti “harmonije lastnega delovanja”.

Hvala Jure, hvala vsi!”

Dom duhovnosti Kančevci

Odmik bo potekal v Prekmurju, kjer se bomo odmaknili od vsakdanjega življenja in skrbi ter se osredotočili na naše telo in zavest. Predstavili vam bomo osnove teorije, na katerih temeljijo prakse, in večino časa posvetili skupnemu učenju ter izvajanju telesnih vaj, dihalnih tehnik in meditacij. Med prostim časom pa bo možnost tudi za individualno prakso, kjer boste lahko samostojno izvajali priučene vaje, kar vam bo pomagalo pri prepoznavanju ovir in vprašanj povezanih s pridobljenim znanjem. Skozi te vaje se boste naučili prepoznavati in vplivati na svoje trenutno ali dolgoročno počutje.

Nastanitev vključuje:

– 3x nočitev v dvoposteljni ali enoposteljni sobi
– Polni penzion v času bivanja (pričetek z večerjo v četrtek in zaključek s kosilom v nedeljo)
– Na voljo tudi vegetarijanski menu za vse tri obroke

Kaj potrebujem s seboj?

– POSTELJNINO
– COPATE
– PODLOGO (armafleks ali podloga za jogo), vzglavnik (v kolikor ga potrebujete)
– LAHKOTNA oblačila (sedenje na tleh, občutek svobode v telesu za boljšo pretočnost)
– ŠPORTNA oblačila (za raziskovanje in uživanje narave)
– ZVEZEK in pisalo
– OBILO VEDRINE in DOBRE VOLJE

CENA ODMIKA

program in nastanitev

250,00 €

Možnost plačila v 2 obrokih
do 17. 5. in 17. 6. 2024.

veselimo se

druženja z vami!

Vsakdo kdaj potrebuje odmik v tišino …

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest.

Urnik programa prejmete pred odmikom na vaš elektronski naslov.

Za morebitne dodatne informacije in pomoč smo vam na voljo na dogodki@zavodglas.si ali 041 747 947.

Spremljate nas lahko tudi na socialnih omrežjih Facebook in Instagram.

Prijava na odmik

Za uspešno prijavo morajo biti izpolnjeni vsi podatki.
Za morebitno dodatno pomoč in informacije smo vam na voljo na dogodki@zavodglas.si.

Zgodbe ljudi

“Z nežno energijo in pomirjevalnim glasom me je Jure vodil skozi različne teme in umiril moje razburkane misli. Bila sem ravno prav pomirjena, ravno prav dvignjena, ravno prav mi je dal misliti.”

Nina

“Barbara mi je s svojim neprecenljivim znanjem, glasbeno širino in globokim razumevanjem življenja pokazala, da je moj glas orodje, ki ga imam vedno pri sebi in mi lahko služi tudi pri razbijanju notranjih napetosti in vzpostavljanju ponovne harmonije v telesu.”

Simona V.

GLAS logo