INDIVIDUALNO HOLISTIČNO PETJE

OSVOBAJANJE in OPOLNOMOČENJE GLASU kot podpora samozdravljenju in doseganju Višje vibracije – boljše pretočnosti telesa in Duha

Vodi Barbara Vodnik, mezzosopranistka in terapevtka z zvokom in glasom

 • Na individualni uri osvobajanja lastnega glasu boste slednje izkusili kot vibracijsko harmoniranje, kot delovanje svojega celotnega fizičnega in duhovnega telesa. V namen osvobajanja in opolnomočenja svojega obstoja, pojavljanja in delovanja znotraj lastnega življenja.
 • Znanstveno je dokazano, da lahko s pomočjo glasu znatno izboljšamo ali celo ozdravimo psihofizično stanje svojega telesa, saj pri uporabi glasu, kot pripomočka za aktivacijo samozdravljenja, POSLUH NI POGOJ!
 • Osvobajanje glasu je odpravljanje ovir, ki otežujejo ali celo onemogočajo, da zazvenimo v vsej svoji polnosti, kot Duhovna in zemeljska bitja.

Glas je živ in v različnih okoliščinah naših življenjskih poti, naše zgodovine, nemalokrat izgubi svojo pravo obliko, se razprši, oslabi, poveča ali zmanjša. Potemni ali morda popolnoma oslabi, bodisi zaradi fizioloških ali psiholoških ovir, kar človeku predstavlja izziv na poti delovanja tako osebne kot poslovne poti.

 • Pri individualnem delu se skozi pogovor, vokalno tehnične vaje in petje izbrane ali določene fraze, kasneje pesmi, posredno ali neposredno soočimo s sprejemanjem svojega dejanskega glasu, sebe v odnosu do Izvornega Glasu, svoje Resnice, svoje Vibracije.

Skozi izpevanje vadimo ozaveščanje izzivov in ovir v osebnem delovanju ter jih s kontinuiranim procesom postopno odpravljamo. S tem glasu omogočamo proces opolnomočenja.

Kako uspešen je ta proces in koliko časa traja je odvisno od tečajnikovega sodelovanja, razumevanja in jasne motivacije s katero se vključi vanj.

Vsaka ura je v celoti prilagojena posamezniku!

Vadba osvobajanja in opolnomočenja glasu ima številne dobrobiti:

 • z njo je mogoče olajšati številne izzive dihalnega in kardiovaskularnega sistema ter posledično endokrinega sistema, še posebej žleze ščitnice in nadledvične žleze.
 • Mogoče je harmonirati ali popolnoma odpraviti govorne napake ali izzive z izpostavljanjem (trema, suha usta, hipo ali hiper ventilacija, tresenje, bolečine v hrbtenici, izzivi s sindromom živčnega mehurja in črevesja), slabim sluhom, neuravnoteženim pritiskom, fibromialgijo, raznimi avtoimunimi boleznimi ipd..
 • S holističnim petjem je mogoče preventivno in kurativno harmonizirati razna psihološka stanja kot so depresija, osamljenost, anksioznost, razne fobije, nespečnost, stres, izgorelost in pregorelost ter osvobajati razne vzorce slabe samopodobe, nezaupanja vase, nesprejemanja sebe ipd..
 • Osvobajanje glasu s pomočjo psihofizične krepitve omogoča uspeh tudi pri klientih s posebnimi potrebami.

Smisel individualne vadbe osvobajanja lastnega glasu je holističen proces, v katerem poleg fizično-energijskega telesa osvobajamo tudi svoj Namen, svoje Dušno poslanstvo, svojo Resnico. Si dovolimo ustvariti srčno pot, na kateri lahko polno in ustvarjalno prižgemo Darove svojega življenja ter preprosto “ZADIHAMO SVOJ GLAS!”

holistično petje

je primerno za vse:

 • ki si želite spoznati svoj glas, okrepiti svoj posluh in mišičje laringealnega aparata,
 • ki želite spoznati lastne pevske zmožnosti (starost ali predznanje nikakor nista pogoj),
 • ki želite uresničiti davno otroško hrepenenje,
 • ki se želite s petjem soočiti za lastne potrebe in podporo vašemu obstoječemu delu,
 • ki ste izgubili stik s seboj in želite nazaj k sebi s pomočjo izraza umetnosti,
 • ki se zavedate, da je moč vibracije lastnega glasu največje bogastvo dano človeku za osebni in duhovni napredek!

Holistično petje vodi

barbara vodnik zavod glas

Barbara Vodnik

Ustanoviteljica in lastnica Zavoda Glas & Holističnega ateljeja Voce divina

Barbara je z Dušo in srcem glasbenica, raziskovalka in alkimistka na področju glasu. Svoje poslanstvo živi skozi spodbudo in zavedanje, da vsak izmed nas v sebi nosi neponovljiv, unikaten inštrument, katerega z obilico vaje in Ljubezni lahko kultiviramo do tega, da služi svojemu namenu in da lahko poje. Petje je poslanstvo in Namen Glasu.

Mezzosopranistka – solistka, ki je študirala klasično solopetje, smer opera, musical in sakralna baročna glasba, glasbena pedagoginja ter holistična terapevtka z zvokom in glasom. Posebej je predana otrokom in odraslim z motnjo v duševnem razvoju (zadnja leta razvija tudi druga področja). S specialnimi, glasbeno-tehničnimi ter glasbeno-terapevtskimi pedagoškimi znanji Barbara služi “tako velikimi kot malimi” posameznikom.

Je večna raziskovalka glasbe in vpliva le-te na človekov psihofizični razvoj in energijski sistem, kateremu se še posebej poglobljeno posveča. Poseben poudarek namenja delu z ljudmi, ki zaradi stiske in nemoči, ne morejo več uporabljati svojega glasu, bodisi za petje, govor ali osebni izraz.

Glas je vibracija, zato se Barbara že več let poglobljeno ukvarja z zvočno vibratorno diagnostiko, ki človeka podpre na poti osvobajanja in krepitve lastnega vibratornega sistema telesa in Duha.

Glas in Vibracija, sta zanjo ljubljena otroka Izvora.

S prirojenim občutkom za prepoznavanje vibracij telesa, glasbil in notranjega Glasu vodi posameznika do osebnega opolnomočenja lastnega delovanja.

Toplo vabljeni!