ZVOČNA MEDITACIJA: Zakaj se je dobro podati na potovanje k sebi?

Zvočne meditacije

Pridruži se nam na zvočnih meditacijah »GLAS«

Vodi Barbara Vodnik

Si pripravljen/a stopiti na potovanje vseh potovanj?

Meditacija ni samo sedenje, globoko dihanje in zapravljanje časa. Gre za več stoletno tradicijo urjenja človeškega uma in raziskovanja naših globin. Od prve omembe meditacij v Upanishadah, pa do danes, ko z znanstvenimi metodami raziskujemo učinke ter aplikacije le-te.

Dandanes meditacija več ni samo podlaga verstvom po svetu, ampak orodje s katerim lažje dosežemo soočenje, sprva načrtno in v mirujočem stanju, čez čas pa ponotranjeno stanje prenesemo v svoje vsakodnevno delovanje. Vse to ima tudi vidne ter oprijemljive učinke in rezultate za naše življenje.

Se kdaj vprašaš kako visoko ceno plačujemo za vsakdanji stres, pritisk, izčrpanost in notranji nemir? Kdaj in kako nam bo izstavljen račun?

Znanstveno dokazano je, da redna meditacija in vadba čuječnosti pripomoreta k pozitivnim spremembam v fizičnem telesu. Tako v možganih kot v drugih organskih sistemih človeka.

Učinki meditacije in vadbe čuječnosti:

 • pozitivno razbremenjujeta notranje organe in žleze,
 • harmonizirata nastala hormonska neravnovesja in posledične spremljajoče dejavnike,
 • razbijata napetost kroničnih obolenj in jih ob rednem izvajanju nevtralizirata,
 • zmanjšata odklone psiholoških stanj,
 • krepita čustveno stabilnost, empatijo,
 • pozitivno vplivata na imunski sistem in
 • vsesplošno izboljšujeta psihofizično zdravje.

Kakšne so pasti meditacije?

Pri doživljanju dopolnjujočih se, meditacije in vadbe čuječnosti, energija posameznika ni usmerjena v zunanji svet nevidnih energij – božanstva, nesnovna bitja (angeli, nadangeli, vnebovzeti mojstri, vile, samorogi …). Meditacija ni odgovor za beg pred problemi in tegobami vsakdana. Meditacijsko doživljanje ni namenjeno ustvarjanju umetnih sprostitev z vizualizacijo ali avtosugestijo, saj to umu ustvarja novo iluzijo in ga dodatno zaposluje.

Meditacija je odgovor za bolj zavedno realnost, ne da bi se doživljanju le-te skušali izogniti, zadržati ali jo kako drugače spreminjati. Pozornost je usmerjena v notranjost posameznika in v postopno globoko zavedanje njega samega.

Edinstvenost zvočnih meditacij »GLAS«

Posameznik na zvočnih meditacijah »GLAS« dobi natančno tisto vibracijo zvoka in frekvenco svetlobe, ki je njemu in njegovi življenjski situaciji ustrezna.

Učinki meditacije »GLAS«:

 • osvobajajo nas energijskih zastojev in blokad,
 • energizirajo nas s čisto in človeku ustrezno vibracijo zvoka, Glasu ali zvočno-svetlobno frekvenco,
 • osrediščajo in harmonizirajo posameznikovo osebno energijo v energijsko os na katero so pripeti energijski vrtinci,
 • opolnomočijo celovito biopolje posameznika, ki s tem vzdržuje svojo energijsko-vibracijsko higieno.

Nobena vibracija ali pretok na meditacijah »GLAS« nista vzpostavljena na silo ali proti osebni volji posameznika. Vsak posameznik z meditacijo in skozi proces le-te naravno zori v skladu s svojimi zmožnostmi in sprejme toliko energije, kolikor jo je zmožen prejeti tisti trenutek. Vsak posameznik ima svoje energijsko biopolje, pretočno ali nepretočno zaradi različnih vzrokov, zato je tudi učinek meditacije »GLAS« pri vsakem človeku drugačen in edinstven.

Integracija duhovnega in oprijemljivega

Pri meditacijah »GLAS« se ustvarja posamezniku primerna vibracija, ki sproži proces samočistilne narave in avtoterapevtske regeneracije tekom procesa. Pri tem ne gre za klasične meditacije, ampak za orodje, ki nas vodi v smeri integracije duhovnega v realnost.

Razreševanje vzorcev, energijskih zastojev, zadržkov se prične s frekvenco »zvoka in svetlobe«, ki se dovaja zgolj na etično kolektivni ravni po zakonu primerne jakosti in privlačnosti za posameznika. Pri tem tisti, ki proces vodi, ustvarja polje visoke frekvence za transformacijo osvobojenega in posamezniku omogoča varno okolje opolnomočenja.

Učinek lahko traja in se izrazi tudi kasneje v našem življenju, če smo pripravljeni to darilo sprejeti in se zavestno soočiti s svojimi izzivi.

Zakaj so skupinske meditacije zaželene?

Doživljanje meditacije v skupini je zelo dobrodošlo, saj lahko določen vzorec delovanja, v katerega smo zavestno ali podzavestno ujeti, lažje ozavestimo skozi doživljanje sočloveka. Tako postanemo drug drugemu učenci in učitelji hkrati. Ustvarjamo prostor, kjer je zaželeno poslušati, slišati, ubesediti svoje občutke, krepiti empatijo, sočutje in zavedanje različnosti v obstoju.

V skupinskem delovanju se t.i. energijskih vrtincev zaradi subjektivne vibracije in varnosti udeleženih ne odpira. Prostor, kjer se lotimo izkušnje skupinske meditacije, se predhodno energijsko očisti.

Kakšen je prvobiten namen meditacij?

Cilj je prebuditi in si pokloniti sposobnost doživljanja stanja, s katerim lahko pomagamo sebi in drugim v vsakdanjem življenju. Vodi nas na pot kvalitetnega in polnega življenja, ki se dogaja tukaj in sedaj!

Veselimo se srečanja z vami!